Jeg er vild med cremede kål-salater, og laver dem på repeat, særlig til frokost, men også til hurtig aftensmad. Hvis du har en træt rest kålsalat, er det super at hakke den fint og komme den i også - det “strækker” hele herligheden, giver dejlig knas og krammer dit blodsukker. Disse er perfekte til julefrokoster, påskefrokoster…, eller din frokost i morgen.
Hvis du ikke har prøvet pak choi kål endnu, kan jeg varmt anbefale dig at gøre det. Kålen er virkelig saftig og sprød, med noter af peberrod og masser af bid. Og den egner sig fortrinligt til at blive stegt. Fås ofte i Brugsen, Føtex, Nemlig.com eller Kvikly.
Laksesalat til 2 - 3 pers:
200 g varmrøget laks
1 dl græsk yoghurt 2% eller 10%
En stor håndfuld hakkede friske koriander, eller dild
Saft fra 1 lime
Agurk i små tern
2 spsk ristede sesamfrø
1 spsk Nigellafrø
Gulerod i små fine strimler eller kålrest, finthakket
Lidt salt
Bland godt og spis til kålen sammen med avocado drysset med ristede sesamfrø og Nigellafrø.
Desuden:
2 Pak Choi
Olivenolie til stegning
2 spsk Tamari (Sojasovs uden stivelse)
Evt. lidt tørret hvidløg
Steg kålen i olie på skæresiden ca. 2 - 3 minutter minutter ved høj varme, vend og steg yderligere et minut (eller mere, hvis du foretrækker), dryp med Tamari og drys med hvidløg.
Få masser af smag og minimum madspild ved at bruge alle dine små rester i din cremede salat. Her er bøtterne af pesto-rester tømt og en træt kålsalat hakket i småstykker.
Tunsalat til 2 - 3 pers:
Små rester af hvad du har og tænker er godt;)
En ds tun i vand, drænet
1 spsk Dijonsennep
1 dl græsk yoghurt, din foretrukne
1 spsk god mayo uden sukker og stivelse
1 spsk kapers
En håndfuld hakkede krydderurter, her bredbladet persille
Lidt salt efter smag
Bland alt godt og spis som f.eks. her til elverbrød fra Guldbageren.
Her har jeg toppet med hjemmelavede semidried tomater - fantastiske til alt muligt
Sådan gør du:
1 bk små tomater, halverede
3 spsk god olivenolie
5 kviste frisk timian, kun bladene
Lidt salt
Bland alt på bagepapir på en bradepande. Vend tomaterne med skæresiden opad. Bag nu ved ca. 100 - 110 grader i ca. 45 - 50 minutter. Hold øje undervejs, måske skal dine have mere. Tomaterne skal skrumpe godt, men ikke branke. Lav endelig dobbelt eller tredobbelt portion og opbevar i tætsluttende beholder på køl. Holder sig fint en uge, måske mere - det ved jeg ikke, er altid blevet spist inden herhjemme!