Mad og Koststile


På disse sider kan du læse mere om hvilken mad og motion der er sundt at spise som diabetiker.
Tidligere har det kun været de offentlige kostråd man har rådet diabetikere til at spise, men sidste år kom diabeteforeningen med 5 bud på en sund koststil de kunne anbefale.
Det vigtigste for en diabetiker at forstå er, at blodsukkeret ikke kun bliver påvirket af sukker, men lige så meget er påvirket af kulhydrater.

Så snart vi indtager kulhydrater begynder kroppen en proces, der omdanner kulhydrater til sukker, og derfor vil disse også påvirke blodsukkeret meget.

Diætisternes rammeplan 10 april 2021
Link til rammeplan der for første gang beskriver, at diætister nu godt må vejlede indiduelt og, at diabetikere kan spise low carb.

Hvad "MÅ" du spise


De fleste får diabetes type 2 i en voksen alder, så derfor at det vigtigt at man husker, at man ikke er sat under administration, blot fordi at man har fået en diagnose.
Der er en del ting der ikke er sundt at spise, hvis man skal tænke på helbredet, men der er intet man ikke MÅ spise, og så længe at det ikke er en del af de 10 bud, kan man teknisk set heller ikke synde ved at spise en kage ( så længe det ikke er dagligt )

"Skyld og skam hæmmer handlekraften."

Når du har fået diagnosen type 2 har du fået en diagnose for livet.
Mange kan blive medicinfri, men de færreste kan leve en hverdag uden medicin uden også at have lavet nogle ændinger i kost og motionsvaner.
Det er derfor vigtigt, at man finder en balance, så hverdagen er nem, og ikke bliver for tynget af de valg man skal tage, for at passe på sit helbred.
"Du behøver ikke at sige farvel til dine yndlingsretter, men du kan måske justere lidt i dem"

Fuldkorn


Hvis man spiser produkter med korn, er der ingen tvivl
om at fuldskornsprodukter er det bedste valg for kroppen. 

Der er blot en enkelt faktor man skal tage med i betragtningen som diabetiker.
Selvom produktet du vil spise, er fyldt med fuldkorn, kan der stadig være enten det samme eller flere kulhydrater i i forhold til lignende produkter.
Forskellen på fuldkorn for en diabetikker vil ligge i, at man får flere fibre, og at blodsukkerstigningen sker over længere tid, men mængden af kulhydrater/sukker er ofte det samme.

Kammas Kantine

På denne side har vi givet plads til Kamma, der vil dele sine fantastiske opskrifter og tanker omkring mad med vores gruppe.
"Kammas Kantine er kostvejledning og livsstil med fuldt fokus på at få krammet på kroppen - på kærligste vis. Mit motto er “kram din krop”, for det har vi brug for, når den driller eller er udfordret af sygdom. Jeg laver og udvikler opskrifter, som er dedikeret til at få krammet blodsukkeret på plads - og dem vil jeg hjertens gerne dele med dig."

Du er altid hjertelig velkommen til få et tip til at bytte en ingrediens ud eller få svar på andre spørgsmål. Stil blot dine spørgsmål via min Instagram-profil eller min Facebook-side, begge med adressen @kammaskantine. Jeg svarer så hurtigt, jeg kan.


Madplaner


Hvis du søger madplaner der er gratis, har vi samlet lidt her.

Nemlig.com 


webopskrifter.dk


Madbanditten.dk