Kål kærlighed


Hvis du ligesom mange er i tvivl om. hvad du kan lave med kål, er der hel lidt tips til retter der ikke kræver mere end basal viden om at tilberede mad.

Kokken

Alle retter er lavet i mig eget køkken, og er et udsnit af retter jeg har lavet til mig selv i det sidste år, hvor der indgik kål.

Det er alt sammen kål der både er tilgængeligt og billigt.

Blomkål


Denne ret består af lille blomkål, gul blomkål og snittet fennikel der er stegt lidt på en varm pande med smør.
( Hvis man  ikke kan få fat i de 2 sorter af blomkål, kan man sagtens bruge alm hvid blomkål og evt broccoli istedet.

Det serveres på en tallerken med en lille klat sauce under.
(på billedet er det bearnaice )

Retten pyntes med ekstra lilla blomkål og persille

Boller i karry

Boller i karry står på min top 5 af yndlingsretter.

I denne version har jeg kun lavet 2 ændringer.

Sovsen er ½ liter fløde, 1 bk buko flødeost, salt, peber og karry der røres sammen på middelvarme
( Det må ikke koge )
Den er færdig, når den er tyk nok.

Risene er lavet af blomkål.
Jeg kan bedst lide dem fra frost i Rema
Jeg steger dem på en pande med lidt smør, og steger fut ud og "bid" ind, så de får konsistens som ris.
( skal steges på middelvarme)